12 توصیه‌ی تغذیه‌ای به مبتلایان ایدز | تغذیه سالم

12 پیشنهاد تغذیه ای به مبتلایان ایدز

در مبتلایان به عفونت ویروسی ایدز، رژیم غذایی مناسب روند پیشرفت مریضی رو از جا در آورد می کنه و می تونه در کنار دارودرمانی اثر داشته باشه…

 

در رژیم غذایی این بیماران باید مصرف غلات کامل، میوه ها و سبزیای تازه گذاشته شه و دریافت ویتامینای A، C، E، B6 و املاحی مانند روی و سلنیوم روش زوم بشه تا سیستم دفاعی بدن کارکرد بهتری پیدا کنه و مریضی کنترل شه.

بهتره این نکته ها واسه بهتر شدن وضعیت تغذیه ای افراد گرفتار به ایدز روش زوم بشه:

 

* مواد غذایی پر از ویتامین A، نه فقط به حفظ سلامت پوست و سلولای مخاطی دستگاه گوارش کمک می کنن، بلکه خطر دچار شدن به عفونت تنفسی رو هم کمتر می کنن. مصرف جگر، تخم مرغ، پنیر چدار، سبزیا و میوه های تازه نیاز بدن به این ویتامینا رو تأمین می کنه.

 

* ویتامین C با کنترل رشد ویروس و حفظ قوای ایمنی بدن در بهتر شدن وضعیت این بیماران موثره پس جا دادن میوه هایی مانند پرتقال، لیمو و سبزیایی مانند شکلای جور واجور کلم به خصوص کلم بروکلی در رژیم غذایی روزانه شون می تونه اثر داشته باشه.

 

* ویتامین B6 در مواد غذایی ای مانند موز، عدس و اسفناج هست و دریافت این ماده مغذی سیستم دفاعی بدن رو تقویت می کنه و مقاومت در برابر عفونت رو زیاد می کنه.

 

* ویتامین E خطرهای به وجود اومده به وسیله آسیبای اکسیداتیو حاصل از عفونت رو کم و به حفظ جواب ایمنی در برابر ویروس کمک می کنه پس مصرف مواد غذایی پر از این ویتامین مانند جوونه گندم، میگو، تخمه آفتابگردان و روغن گلرنگ بسیار به درد بخور هستش.

 

*روی هم مانند ویتامین B6 به کارکرد بهتر سیستم ایمنی بدن کمک می کنه و مقاومت در برابر عفونت رو زیاد می کنه پس مصرف منابع اون مثل نون گندم کامل، عدس، جگر گوساله و نخود سبز واسه این بیماران پیشنهاد می شه.

 

* کمبود سلنیوم، خطر پیشرفت مریضی و شدت گرفتن اونو زیاد می کنه. مصرف مواد غذایی شامل اون مانند شکلای جور واجور ماهی و البته سویا و نون جفت و جور شده از آرد گندم کامل نیاز به این ماده معدنی رو تأمین کنه.

زخم دهن یکی از مشکلات آزاردهنده این بیمارانه و در صورت بروز

و ادویه دار دوری کنن

* ماهیای چرب، مغزها و دانه های خام به دلیل داشتن اسیدهای چرب لازم احتمال شدید شدن عفونت رو کاهش میدن پس جا دادن به اندازه اونا در برنامه غذایی روزانه می تونه اثر داشته باشه.

 

* از اونجا که بیماران گرفتار به ایدز بیشتر حالت تهوع دارن و استفراغ می کنن، بهتره تعداد وعده های غذایی شون رو افزایش و حجم هر وعده رو کم کنن تا احتمال بروز این آسیب گوارشی در اونا کمتر شه.

 

* زخم دهن یکی از مشکلات آزاردهنده این بیمارانه و در صورت بروز و ادویه دار دوری کنن.

 

* بهتره مبتلایان به ایدز تلاش کنن غذاهایشان رو داغ نخورن.

 

* مصرف نوشیدنی واسه این بیماران پیشنهاد می شه چون خشکی دهن احتمال بروز عفونت رو زیاد می کنه و نوشیدن مایعات به خصوص نوشیدنیای کربوهیدرات دار و شیرین، به درد بخور هستش.

 

* این بیماران نباید غذاهای جفت و جور شده از کربوهیدراتای تصفیه شده مانند نون سفید رو در رژیم غذایی شون داشته باشن و بهتره مصرف قند، شکر و چربیای اشباع رو هم به کمترین حد ممکن ممکن برسانند.


منبع : tebyan.net

Post Author : مدیر

Related Post

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *