12 توصیه در استفاده از ظروف یک بار مصرف

: 12 پیشنهاد در به کار گیری ظروف یه بار مصرف

۱۲ پیشنهاد در به کار گیری ظروف یه بار مصرف

دانستنیهای پزشکی

ارسال دیدگاه
867 بازدید

۱۲ پیشنهاد یه بار مصرف!

سلامت نیوز: اگه می خواین از این ظروف استفاده کنین، بهتره از پیشنهادای بهداشتی و چگونگی درست به کار گیری این ظروف آگاهی کامل داشته باشین.

این روزا ظروف یه بار مصرف به خاطر قیمت مناسب، راحتی استفاده و تنوع شکل، رنگ و طرح به خونه ها راه پیدا کرده و خیلیا بهتر می دونن علاوه بر دادن غذای نذری، در تولدها و میهمانیا هم از این ظروف استفاده کنن اما شکلای جور واجور پلاستیکی اونا باعث آلودگی محیط زیست می شن و سلامت آدم رو تهدید می کنن. کارشناسان بهداشت اخطار میدن که این ظروف اگه استاندارد نباشن یا به شکل درست استفاده نشن، می تونن واسه سلامتی مضر باشن. به خاطر همین بهتره در خونه که امکان شستن و ضدعفونی کردن ظروف هست از ظرفای پیرکس، استیل و چینی استفاده کنین. واسه خرید غذاهای داغ مانند آش و حلیم هم بهتره با خودتون ظرف یا قابلمه ببرین تا خیالتون راحت باشه که غذای داغ در ظرف مناسب ریخته شده و خطری سلامت شما و خونواده تون رو تهدید نمی کنه اما اگه می خواین از این ظروف استفاده کنین، بهتره از پیشنهادای بهداشتی و چگونگی درست به کار گیری این ظروف آگاهی کامل داشته باشین.

 1- ظروف شفاف فقط واسه نوشیدنیا و غذاهای سرد

اگه پیگیر برنامه ها و خبرهای بهداشتی و سلامت باشین، حتماً هشدارهای وزارت بهداشت درباره ظروف یه بار مصرف پلاستیکی رو شنیدین و می دونین ظرف یه بار مصرف شفاف و بی رنگ فقط واسه غذاهای سرد مناسبه و نباید از اون واسه نوشیدنیا و غذاهای داغ استفاده کرد.

در موقع شستن ظروف پلاستیکی اصلا نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد، چون اگه سطح داخلی یا خارجی این دسته از ظروف آسیب ببینن و خراش پیدا کنن، غیرقابل استفاده می شه، چون موجب ترشح مواد شیمیایی درون بدنه پلاستیک به خارج می شه.

دلیل هم اینه که هنگام ساخت این ظروف، واسه جلوگیری از شکنندگی از مواد پلاستیکی لایزر استفاده می شه. اگه در این ظروف آب جوش یا غذای داغ ریخته شه این مواد در ماده غذایی حل شده و وارد بدن می شن. این ترکیبا خطرناک هستن و ممکنه باعث بروز شکلای جور واجور سرطان شن. از اونجایی که مقدار این مواد سرطان زا در ظروف شفاف بیشتره، پس باید در به کار گیری اونا بیشتر احتیاط کرد.

 

۲- ظرفای سفید واسه غذای گرم

ظروف یه بار مصرف سفید و فوم دار واسه خوراکیای سرد، گرم و مرطوب مناسبه اما نباید واسه نوشیدنیا و غذاهای داغ مانند آش، چای و قهوه که دمای بالایی دارن از اونا استفاده کرد. استفاده نادرست از ظروف پلی اتیلن (پلاستیکی) باعث آزاد شدن مواد آلی و ترکیبای شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ترکیب اونا با مواد غذایی می شه که مصرف اون واسه سلامتی مضره و ممکنه باعث ایجاد مشکلات گوارشی و بروز بعضی بدخیمیا در افراد شه.

ظروف یه بار مصرف رنگی

۳- رنگیا خطرناک ترن

این روزا ظروف یه بار مصرف در طرحا و رنگای جور واجور در بازار هست. ممکنه شکلای جور واجور رنگی اون به نظرتون قشنگ تر بیاد و تصمیم بگیرین واسه پذیرایی از میهمانانتان از این ظروف استفاده کنین. بهتره بدونین به کار گیری ظروف یه بار مصرف رنگی احتیاط بیشتری رو می خواد، چون که ظروف یه بار مصرف مانند ظروف دیگه توانایی نگهداری رنگ رو ندارن به خاطر همین هنگام ریختن غذای داغ یا چای در ظرف لایه ای رنگ در غذا حل شده و وارد بدن می شه. پس بهتره از شکلای جور واجور رنگی این ظروف مخصوصا واسه غذاهای داغ استفاده نشه.

 

۴- معمولاً جنس بطریای آب آشامیدنی (که در ماه های گرم سال حتی اگه شامل آب معدنی نباشن، به طور مرتب از آب شهری پر می شن و درون یخچال قرار می گیرن یا واسه نگهداری موادی چون آب لیمو و آب غوره استفاده میشن) از PVCه که مشکلی هم واسه سلامت آدم به وجود نمی آورد، اما اگه آب بیشتر از ۶ ماه در این ظروف نگهداری شه، آلوده می شه. پس خونواده ها باید از استفاده تکراری این ظروف واسه نگهداری آب در یخچال دوری کنن.

بهتره بدونین به کار گیری ظروف یه بار مصرف رنگی احتیاط بیشتری رو می خواد، چون که ظروف یه بار مصرف مانند ظروف دیگه توانایی نگهداری رنگ رو ندارن به

همین دلیل هنگام ریختن غذای داغ یا چای در ظرف لایه ای رنگ در غذا حل شده و وارد بدن می شه

۵- بطریای پلاستیکی آب رو در فریزر واسه انجماد قرار ندین، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شه.

 

۶- غذاهای فوری (Fast Food) و سوپا باید از ظرف یه بار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شن.

 

۷- چای ساز و ظروف همزن پلاستیکی به دلیل وجود پلاستیکی که دارن، در اثر نزدیکی با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکیشان وارد آب یا مواد غذایی شده و اونو سرطان زا می کنه.

ماکروویو

۸- فقط یه بار

بعضی غذاهای آماده و بسته بندی به شکلی هستن که بعد از گرم شدن در ماکروویو استفاده میشن، این نوع غذاها رو نباید بعد از یه بار گرم کردن دوبارهً در ماکروویو قرار داد چون گرمای شدید موجب انتقال مولکولای پلیمری به غذا می شه و ممکنه واسه سلامت مضر باشن.

نباید غذاهای خود رو در ظروف پلاستیکی در ماکروویو گرم کنین، این موضوع به خصوص در مورد غذاهای شامل روغن و چربی مهم میشه. ترکیب «چربی و گرما بالا و پلاستیک» باعث آزادسازی دیوکسین به داخل غذا می شه.

۹- از ورقه های پلاستیکی واسه پوشش غذا در موقع گرم کردن اون در ماکروویو دوری کنین چون خیلی راحت مواد شیمیایی موجود اون به داخل غذا راه یافته و دلیل آلوده شدن غذا می شه.

 

۱۰- در موقع خرید مواد خوراکی تلاش کنین از کیسه های پلاستیکی استفاده نکنین.

بطریای پلاستیکی آب رو در فریزر واسه انجماد قرار ندین، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شه

۱۱- بطریای شیر و آب و پستانکای نوزادان که از پلاستیک درست شدن می تونه در مسمومیت کودکان نقش داشته باشه.

۱۲-در موقع شستن ظروف پلاستیکی اصلا نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد، چون اگه سطح داخلی یا خارجی این دسته از ظروف آسیب ببینن و خراش پیدا کنن، غیرقابل استفاده می شه، چون موجب ترشح مواد شیمیایی درون بدنه پلاستیک به خارج می شه.

این روزا ظروف یه بار مصرف به خاطر قیمت مناسب، راحتی استفاده و تنوع شکل، رنگ و طرح به خونه ها راه پیدا کرده و خیلیا بهتر می دونن علاوه بر دادن غذای نذری، در تولدها و میهمانیا هم از این ظروف استفاده کنن اما شکلای جور واجور پلاستیکی اونا باعث آلودگی محیط زیست می شن و سلامت آدم رو تهدید می کنن. کارشناسان بهداشت اخطار میدن که این ظروف اگه استاندارد نباشن یا به شکل درست استفاده نشن، می تونن واسه سلامتی مضر باشن. به خاطر همین بهتره در خونه که امکان شستن و ضدعفونی کردن ظروف هست از ظرفای پیرکس، استیل و چینی استفاده کنین. واسه خرید غذاهای داغ مانند آش و حلیم هم بهتره با خودتون ظرف یا قابلمه ببرین تا خیالتون راحت باشه که غذای داغ در ظرف مناسب ریخته شده و خطری سلامت شما و خونواده تون رو تهدید نمی کنه اما اگه می خواین از این ظروف استفاده کنین، بهتره از پیشنهادای بهداشتی و چگونگی درست به کار گیری این ظروف آگاهی کامل داشته باشین.

 1- ظروف شفاف فقط واسه نوشیدنیا و غذاهای سرد

اگه پیگیر برنامه ها و خبرهای بهداشتی و سلامت باشین، حتماً هشدارهای وزارت بهداشت درباره ظروف یه بار مصرف پلاستیکی رو شنیدین و می دونین ظرف یه بار مصرف شفاف و بی رنگ فقط واسه غذاهای سرد مناسبه و نباید از اون واسه نوشیدنیا و غذاهای داغ استفاده کرد.

در موقع شستن ظروف پلاستیکی اصلا نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد، چون اگه سطح داخلی یا خارجی این دسته از ظروف آسیب ببینن و خراش پیدا کنن، غیرقابل استفاده می شه، چون موجب ترشح مواد شیمیایی درون بدنه پلاستیک به خارج می شه.

دلیل هم اینه که هنگام ساخت این ظروف، واسه جلوگیری از شکنندگی از مواد پلاستیکی لایزر استفاده می شه. اگه در این ظروف آب جوش یا غذای داغ ریخته شه این مواد در ماده غذایی حل شده و وارد بدن می شن. این ترکیبا خطرناک هستن و ممکنه باعث بروز شکلای جور واجور سرطان شن. از اونجایی که مقدار این مواد سرطان زا در ظروف شفاف بیشتره، پس باید در به کار گیری اونا بیشتر احتیاط کرد.

 2- ظرفای سفید واسه غذای گرم

ظروف یه بار مصرف سفید و فوم دار واسه خوراکیای سرد، گرم و مرطوب مناسبه اما نباید واسه نوشیدنیا و غذاهای داغ مانند آش، چای و قهوه که دمای بالایی دارن از اونا استفاده کرد. استفاده نادرست از ظروف پلی اتیلن (پلاستیکی) باعث آزاد شدن مواد آلی و ترکیبای شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ترکیب اونا با مواد غذایی می شه که مصرف اون واسه سلامتی مضره و ممکنه باعث ایجاد مشکلات گوارشی و بروز بعضی بدخیمیا در افراد شه.

۳- رنگیا خطرناک ترن

این روزا ظروف یه بار مصرف در طرحا و رنگای جور واجور در بازار هست. ممکنه شکلای جور واجور رنگی اون به نظرتون قشنگ تر بیاد و تصمیم بگیرین واسه پذیرایی از میهمانانتان از این ظروف استفاده کنین. بهتره بدونین به کار گیری ظروف یه بار مصرف رنگی احتیاط بیشتری رو می خواد، چون که ظروف یه بار مصرف مانند ظروف دیگه توانایی نگهداری رنگ رو ندارن به خاطر همین هنگام ریختن غذای داغ یا چای در ظرف لایه ای رنگ در غذا حل شده و وارد بدن می شه. پس بهتره از شکلای جور واجور رنگی این ظروف مخصوصا واسه غذاهای داغ استفاده نشه.

 4- معمولاً جنس بطریای آب آشامیدنی (که در ماه های گرم سال حتی اگه شامل آب معدنی نباشن، به طور مرتب از آب شهری پر می شن و درون یخچال قرار می گیرن یا واسه نگهداری موادی چون آب لیمو و آب غوره استفاده میشن) از PVCه که مشکلی هم واسه سلامت آدم به وجود نمی آورد، اما اگه آب بیشتر از ۶ ماه در این ظروف نگهداری شه، آلوده می شه. پس خونواده ها باید از استفاده تکراری این ظروف واسه نگهداری آب در یخچال دوری کنن.

بهتره بدونین به کار گیری ظروف یه بار مصرف رنگی احتیاط بیشتری رو می خواد، چون که ظروف یه بار مصرف مانند ظروف دیگه توانایی نگهداری رنگ رو ندارن به

همین دلیل هنگام ریختن غذای داغ یا چای در ظرف لایه ای رنگ در غذا حل شده و وارد بدن می شه

۵- بطریای پلاستیکی آب رو در فریزر واسه انجماد قرار ندین، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شه. 

۶- غذاهای فوری (Fast Food) و سوپا باید از ظرف یه بار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شن.

 7- چای ساز و ظروف همزن پلاستیکی به دلیل وجود پلاستیکی که دارن، در اثر نزدیکی با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکیشان وارد آب یا مواد غذایی شده و اونو سرطان زا می کنه.

۸- فقط یه بار

بعضی غذاهای آماده و بسته بندی به شکلی هستن که بعد از گرم شدن در ماکروویو استفاده میشن، این نوع غذاها رو نباید بعد از یه بار گرم کردن دوبارهً در ماکروویو قرار داد چون گرمای شدید موجب انتقال مولکولای پلیمری به غذا می شه و ممکنه واسه سلامت مضر باشن.

نباید غذاهای خود رو در ظروف پلاستیکی در ماکروویو گرم کنین، این موضوع به خصوص در مورد غذاهای شامل روغن و چربی مهم میشه. ترکیب «چربی و گرما بالا و پلاستیک» باعث آزادسازی دیوکسین به داخل غذا می شه.

۹- از ورقه های پلاستیکی واسه پوشش غذا در موقع گرم کردن اون در ماکروویو دوری کنین چون خیلی راحت مواد شیمیایی موجود اون به داخل غذا راه یافته و دلیل آلوده شدن غذا می شه.

 10- در موقع خرید مواد خوراکی تلاش کنین از کیسه های پلاستیکی استفاده نکنین.بطریای پلاستیکی آب رو در فریزر واسه انجماد قرار ندین، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شه.

۱۱- بطریای شیر و آب و پستانکای نوزادان که از پلاستیک درست شدن می تونه در مسمومیت کودکان نقش داشته باشه.

۱۲-در موقع شستن ظروف پلاستیکی اصلا نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد، چون اگه سطح داخلی یا خارجی این دسته از ظروف آسیب ببینن و خراش پیدا کنن، غیرقابل استفاده می شه، چون موجب ترشح مواد شیمیایی درون بدنه پلاستیک به خارج می شه.

به نقل از سلامت نیوز

.

منبع :

Post Author : مدیر

Related Post

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *