12 خاصیت فوق‌العاده‌ی دارچین | سبزیجات

12 خاصیت فوق العاده دارچین

دارچین پر از مواد معدنی لازم بدن از جمله منگنز، آهن و کلسیم و هم اینکه فیبر هستش. در ادامه به 12 مورد از این خواص می پردازیم…

دارچین یکی از مواد غذایی و چاشنیای قدیمی و معروفه که به دلیل طعم و عطر مطبوعش، در غذاهای ما ایرونیا هم بسیار استفاده می شه اما این ماده غذایی علاوه بر طعم و عطر، خواص زیاد دیگری هم داره و به خاطر همین واسه درمان خیلی از مشکلات جسمی به کار برده می شه.

 

1- دارچین و پیشگیری از فراموشی

دارچین فعالیت مغز رو زیاد می کنه، از این رو واسه تقویت این عضو میشه ازش استفاده کرد. با داشتن این خاصیت، خوردن دارچین به خاطر نابود کردن فشارهای عصبی و پیشگیری در مورد از دست دادن حافظه کارسازه.

پزشکان تازگیا فهمیدن که یه جور ترکیب موجود در چوب دارچین موسوم به «CEppt» می تونه کلید اصلی پیشگیری از فراموشی باشه.

دکتر مایکل اووادیا با منتشر کردن مقاله جدیدی در مجله «پلوس وان» گفت: ترکیب CEppt از چوب دارچین گرفته شده و اثر اون روی موشای آزمایشگاهی و مگسای میوه مورد آزمایش قرار گرفت. پس از 4 ماه کارشناسان فهمیدن که سرعت رشد مریضی فراموشی در این جانوران خیلی کم شد. هم اینکه سطح فعالیت و طول عمر این حیوانات با گروه کنترل که سالم بودن مقایسه شد.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، پزشکان تاکید کردن این یافته بسیار خیلی مهمه چون این ترکیب نه فقط نقش بازدارنده در برابر مریضی فراموشی داره بلکه یه ماده طبیعی و بدون مشکلات جانبیه که تقریباً تموم افراد می تونن از امتیازات اون بهره مند شن و هزاران ساله که آدما در موارد پزشکی زیاد ازش استفاده می کنن.

 

2- به کار گیری دارچین واسه جلوگیری از کپک زدگی

دارچین که در خیلی از نونا و شیرینیا به عنوان ادویه استفاده می شه به عنوان ماده ضدکپک در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شه. با وجود شیرینی و عطر موجود در این ماده، دارچین می تونه عامل نابودی میکروبا شه. این ماده در مصر باستان در مومیایی کردن مورد استفاده قرار می گرفته.

با در نظر گرفتن این ویژگی، محققان اسپانیایی از توانایی ضد میکروبی دارچین واسه تولید یه جور بسته بندی ضد کپک استفاده کردن. اونا اعلام کردن براساس آزمایشای به عمل اومده، کاغذی که دارای 6 درصد از روغن دارچین باشه تا 96 درصد از گسترش کپک در سطح نانی که از قبل دچار کپک زدگی شده بود، جلوگیری کرده و می تونه تازگی نون رو تا 10 روز حفظ کنه.

دارچین فعالیت مغز رو زیاد می کنه، از این رو واسه تقویت این عضو میشه

ازش استفاده کرد. با داشتن این خاصیت، خوردن دارچین به خاطر نابود کردن فشارهای عصبی و پیشگیری در مورد از دست دادن حافظه کارسازه

محققان دانشگاه زاراگوزا اعلام کردن پوششای پلاستیکی دارچین دار الان مورد استفاده تجاری قرار گرفته و می تونه در حفظ و تازگی میوه ها، سبزیجات و گوشت هم اثر داشته باشه. براساس گزارش نیویورک تایمز، بعضی وقتا به کار گیری این پوششا باعث انتقال عطر دارچین به مواد غذایی می شه. هم اینکه استفاده مستقیم از این ماده واسه حفظ مواد غذایی به دلیلی نبود آزادسازی مواد حفاظتی اون زیاد تأثیرگذار نیس.

 

3- درمان برفک دهن با عصاره دارچین

یافته های تحقیق انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشون داده عصاره آبی دارچین روی قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر درمانی داره. این پایان نامه به وسیله فاطمه جسمی و راهنمایی دکتر حمیدرضا مقیمی و دکتر حسین وحیدی از اعضای هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده. قارچ کاندیدا آلبیکنس مریضی برفک دهن رو تولید می کنه که در این تحقیقات، روش پایانی در عصاره گیری روشی مرکب از خیساندن و هضم کردن با به کار گیری نسبت 4 به 1 آب و گلیسیرین به صورت حلال انتخاب شد. نگهداری این عصاره به مدت 24 ساعت و بیشتر در دمای آزمایشگاه و یخچال تولید رسوب می کنه، اما این رسوب از اثر ضدقارچی عصاره نمی کاهد. این دهن شویه اثری به طور کاملً مشابه عصاره داره و از بو و طعم ملایم دارچین برخورداره. یافته های این تحقیق نشون میدن عصاره آبی دارچین اثر ضدقارچی داره.

 

4- آسون کردن گردش خون

دارچین جریان خون رو آسون کردن می کنه. جریان خون مناسب هم باعث اکسیژن رسانی مناسب به سلولای بدن می شه. دارچین ناخالصیای خون رو هم برطرف می سازه.

 

5- درمان عفونت ها

به دلیل خاصیت ضدقارچ، ضدباکتری، ضدویروس و ضدعفونی بودن دارچین، این ماده در مورد درمون عفونتای خارجی و داخلی بدن موثره.

 

6- درمون بخشی

دارچین با داشتن خاصیت درمون بخشی واسه متوقف کردن خونریزی استفاده می شه و به دلیل این خاصیت، در کوتاه کردن دوره درمان و بهبود بیماران کارسازه.

 

7- درمان درد

یکی دیگه از فواید دارچین خاصیت ضدالتهابی اون هستش. این ماده به درد بخور، گرفتگی عضلات رو از بین برده و درد به وجود اومده به وسیله اونو هم آرامش می بخشه، همین طور واسه بهبود و آروم کردن سردردهایی که به دلیل سرماخوردگی ایجاد می شه هم میشه از دارچین استفاده کرد.

دارچین با کمک به افزایش صحت و سلامت روده، خطر دچار شدن به سرطان روده

رو کم می کنه

8- ضد دیابت

دارچین این توانایی رو داره که اندازه قند خون رو کنترل کنه؛ از این رو واسه آدمایی که گرفتار به دیابت هستن، دارچین ماده ای خوبه، چون که به اونا کمک می کنه تا مقدار کمتری انسولین مصرف کنن. تحقیقات نشون میده که دارچین مخصوصا واسه مریضایی که از دیابت نوع 2 رنج می برن بسیار به درد بخور هستش.

 

9- محافظ قلب

کلسیم و فیبر موجود در دارچین، بدن رو در مقابل مریضیای قلبی مراقبت می کنه. از این رو اضافه کردن مقدار کمی دارچین به غذا واسه آدمایی که از ناراحتیای قلبی و فشارخون بالا رنج می برن، به درد بخور هستش.

 

10- دوست روده

دارچین با کمک به افزایش صحت و سلامت روده، خطر دچار شدن به سرطان روده رو کم می کنه.

 

11- تازه کننده دهن

دارچین با داشتن خاصیت تازه کنندگی دهن و خوشبو کردن اون، در خیلی از آدامسا هم به عنوان طعم دهنده به کار میره.

 

12- رفع سوءهاضمه

دارچین در خیلی از غذاهای محلی استفاده می شه چون علاوه بر عطر و طعم خوب به درمان سوءهاضمه هم کمک می کنه. علاوه بر سوءهاضمه، دارچین واسه رفع حالت تهوع، استفراغ، دل درد، اسهال و نفخ هم خوبه.

 

نکته:

البته با اینحال همه سود و فایده مصرف زیاد و زیادتر از اندازه اونم می تونه مشکلاتی رو واسه شما جفت و جور آورد. پس بهتره که واسه سود بردن از اون به اندازه کافی و متعادل استفاده کنیم.

فرآوری: مریم مرادیان نیری


منابع:

ایسنا

جام جم – نیلوفر اسعدی بیگی

جام جم آنلاین

 

منبع : tebyan.net

Post Author : مدیر

Related Post

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *